Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Bankaların Uzaktan ve Diğer Kanallardan Müşteri Edinimi – Ocak 2025

Uzaktan ve Diğer Kanallardan Müşteri Edinimi[1]

Ocak 2025

Ocak 2025 itibarıyla uzaktan müşteri kabulü hizmeti veren banka sayısı 20’dir.

1. Uzaktan Gerçek Kişi Müşteri Edinimi

Ocak 2025 itibarıyla uzaktan başvuru yoluyla edinilen gerçek kişi müşteri sayısı yaklaşık 1 milyon 158 bin olmuştur. Bu edinimlerden yaklaşık 623 bini müşteri temsilcisi ile sonuçlandırılmıştır.

Ocak 2025 dönemi itibarıyla toplu edinim, kurye ile sonuçlandırılan ve şube kanallarından edinilen gerçek kişi müşteri sayısı yaklaşık 683 bin kişi olmuştur.

Diğer Kanallardan Gerçek Kişi Müşteri Edinimi* (Bin Kişi)

(Bin) Kasım

 2024

Aralık

 2024

Ocak

 2025

Ocak 2025

Aylık değişme (yüzde)

Toplu Edinim – Sonuçlandırılan Müşteri Sayısı 151 54 50 -8
Online Başvuru – Kurye ile Sonuçlandırılan Müşteri Sayısı 81 92 73 -21
Şubeden – Sonuçlandırılan Müşteri Sayısı 542 525 560 7
Toplam 774 672 683 2

*Müşteri edinim verileri mevsimsel faktörler ve banka kampanyalarına bağlı olarak ay bazında değişiklik göstermektedir.

2. Uzaktan Gerçek Kişi Tacir Müşteri Edinimi[2]

Ocak 2025 itibarıyla uzaktan başvuru yoluyla edinilen gerçek kişi tacir müşteri sayısı yaklaşık 37 bin olmuştur. Bu edinimlerden müşteri temsilcisi ile sonuçlandırılanlar 18 bin’dir.

Ocak 2025 dönemi itibarıyla toplu edinim, uzaktan başvuru-kurye ile sonuçlandırılan ve şube kanallarından edinilen gerçek kişi tacir müşteri sayısı ise 55 bin olarak gerçekleşmiştir.

3. Uzaktan Tüzel Kişi Müşteri Edinimi[3]

Ocak 2025 itibarıyla uzaktan başvuru yoluyla edinilen tüzel müşteri sayısı 3 bin 507 olmuştur. Bu edinimlerden bin 301’i müşteri temsilcisi ile sonuçlandırılmıştır.

Ocak 2025 dönemi itibarıyla şube kanallarından edinilen tüzel kişi müşteri sayısı ise 31 bin olmuştur.

Dipnotlar

[1] Veriler mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarını kapsamaktadır. Verilere ilişkin tanımlar hakkında excel tablosundan bilgi edinilebilir.

[2] Uzaktan gerçek kişi tacir müşteri edinimi verisi, Temmuz 2024 itibariyla toplanmaya başlanmıştır.

[3] Uzaktan tüzel kişi müşteri edinimi verisi, Temmuz 2024 itibariyla toplanmaya başlanmıştır.

Exit mobile version