Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İhracat Sayılan Satış ve Teslimler Hakkında Tebliğ (İhracat: 2024/3)

Mevzuatın Adı: İhracat Sayılan Satış ve Teslimler Hakkında Tebliğ (İhracat: 2005/2)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2024/3)

13 Eylül 2024 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 32661

Ticaret Bakanlığından:

MADDE 1- 27/1/2005 tarihli ve 25709 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhracat Sayılan Satış ve Teslimler Hakkında Tebliğ (İhracat: 2005/2)’in 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“1-Yatırım teşvik belgesi kapsamında yer alan yatırım mallarını üreterek yatırım teşvik belgesi sahibi yatırımcılara teslim eden imalatçı firmaların yapacakları satış ve teslimler ile yatırım teşvik belgesi sahibi firmaya teslim edilmek kaydıyla finansal kiralama şirketlerine yapılacak satışları,”

MADDE 2- Aynı Tebliğin 4 üncü maddesinde yer alan “Ekonomi Bakanlığını” ibaresi “Ticaret Bakanlığını” şeklinde, 5 inci maddesinde yer alan “Savunma Sanayi Müsteşarlığınca” ibareleri “Savunma Sanayi Başkanlığınca” şeklinde, 15 inci maddesinde yer alan “Ekonomi Bakanı” ibaresi “Ticaret Bakanı” şeklinde ve EK-8’inde yer alan “T.C. Ekonomi Bakanlığı” ibaresi “T.C. Ticaret Bakanlığı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Tebliğin EK-4’ünün 3 numaralı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı eke 9 uncu maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiş ve diğer madde buna göre teselsül ettirilmiştir.

“3. Fatura ile teslimat yapılan faaliyetlerde üzerinde Dahilde İşleme İzin Belgesinin tarih ve sayısı kayıtlı, alıcı firma tarafından üzerine “teslim alındı” şerhi düşülerek tasdik edilen Satış Faturası (elektronik ortamda düzenlenen faturalarda, alıcı firma tarafından üzerine “teslim alındı” şerhi düşülerek tasdik edilen basılı Satış Faturasına gerek bulunmamaktadır. Bunun yerine gerekli kontroller elektronik ortamda yerine getirilir.), (bu Tebliğin 5 inci maddesinin (d/1) bendi kapsamında finansal kiralama şirketleri aracılığıyla yatırım teşvik belgesi sahibi firmalara yapılacak teslimler için ayrıca faturada yatırım teşvik belgesine ilişkin bilgiler ile finansal kiralama sözleşmesinin ilgili sicilde kayıtlı sayısı da yer almalıdır.)”

“10. Finansal kiralama şirketleri aracılığıyla yatırım teşvik belgesi sahibi firmalara yapılacak teslimler için yatırım teşvik belgesi sahibi firma tarafından düzenlenecek Tesellüm Belgesi (EK-9) (Bu Tebliğin 5 inci maddesinin (d/1) bendi için)”

MADDE 4- Aynı Tebliğe ekte yer alan EK-9 eklenmiştir.

MADDE 5- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Eki için tıklayınız

 

Exit mobile version