Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Seyahat Acentelerinin Satış, Pazarlama ve Reklam Faaliyetlerine İlişkin Genelge

T.C.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü

Sayı: E-29753132-010.06.01-5429814

Tarih: 22.07.2024

Konu : Genelge

GENELGE

2024/4

2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 5 inci maddesi uyarınca yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerinin bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren altı ay içinde Bakanlığımızdan turizm işletmesi belgesi almaları zorunludur. Yasal süre içerisinde turizm işletmesi belgesi alamayan konaklama işletmelerinin faaliyette bulunamayacakları ve işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceği düzenlenmiştir.

Seyahat Acentelerince idari yaptırım kararlarına maruz kalınmamasını teminen, 2634 sayılı Kanun kapsamında yer alan konaklama işletmelerinin turizm belgesi numaralarının, Bakanlığımızın https://www.ktb.gov.tr/genel/searchhotelgenel.aspx  adresinden doğrulanması, yasal süresi içerisinde Bakanlığa turizm işletmesi belgesi başvurusunda bulunan işletmelerin başvuru numaraları ile satış, pazarlama ve reklam faaliyetlerinde yer verilmesi, bunun dışında kalan konaklama tesislerinin satış, pazarlama ve reklamının yapılmaması gerekmektedir.

Bu kapsamda, seyahat acenteleri; satış, pazarlama ve reklamı gerçekleştirilen konaklama işletmelerinin turizm belgesi numarası veya başvuru numarasını Bakanlığa aylık ve “belgelendirme@ktb.gov.tr” adresine excel tablosu olarak bildirilmekle yükümlüdür, varsa her aya ait değişen/ilave bilgiler de takip eden ayın 10. günü saat 23.59’a kadar gönderilecektir.

Bilgilerini ve bu Genelgede belirtilen esaslara azami hassasiyet gösterilerek uygulamaya yön verilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Mehmet Nuri ERSOY

Bakan

Exit mobile version