Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Statüsü (Karar Sayısı: 8578)

Mevzuatın Adı: Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 8578)

31 Mayıs 2024 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 32562

Cumhurbaşkanı Kararı

Karar Sayısı: 8578

Ekli “Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 6493 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

30 Mayıs 2024

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

TÜRKİYE ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI BİRLİĞİ STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1– 27/6/2020 tarihli ve 2678 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Statüsünün 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“g) KEP: Kayıtlı Elektronik Posta’yı,”

MADDE 2– Aynı Statünün 10 uncu maddesinin;

a) İkinci fıkrasında yer alan “Mayıs ayı” ibaresi “Kasım ayı” şeklinde,

b) Beşinci fıkrasında yer alan “taahhütlü mektupla ve mümkünse Birlikte kayıtlı kurumsal elektronik posta adresleri” ibaresi “mevcut KEP adresleri” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 3– Aynı Statünün 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Denetleme Kurulu üyelerini ibra etmek, gerektiğinde sorumlu görülenler hakkında yasal yollara başvurulmasına karar vermek.”

MADDE 4– Aynı Statünün 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 19- (1) Yönetim Kurulu toplantılarında alman kararlar bir tutanağa bağlanır ve en geç on beş gün içinde karar defterine eklenip Yönetim Kurulu Başkanı ve toplantıya katılan üyelerce imzalanır.

(2) Yönetim Kurulu karar defteri elektronik ortamda güvenli elektronik imzayla tutulabilir. Basılı olarak tutulması halinde Yönetim Kurulu kararları, sayfa aralarında açıklık bırakılmamak ve satır aralıklarında çıkıntı olmamak kaydıyla, noterden onaylanmış birbirini izleyen sıra numaralı ciltli deftere, metnin sağlığından hiçbir şekilde şüpheyi gerektirmeyecek bir biçimde tarih ve numara sırasıyla kaydedilir. Elektronik ortamda yapılan Yönetim Kurulu toplantılarında fiziki defter tutulması durumunda bu toplantılarda alman kararlar genel sekreterlik tarafından deftere eklenir ve toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalanır. Yönetim Kurulu karar defterinin elektronik ortamda tutulması durumunda, elektronik ortamda yapılan toplantılarda alınan kararlar, katılan Yönetim Kurulu üyeleri tarafından güvenli elektronik imzayla imzalanır ve bu durumda imzalanan kararın herhangi bir kuruma sunulması halinde ilave bir onay aranmaz.”

MADDE 5– Aynı Statünün 27 nci maddesinin ikinci ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“2) Birlik, yıl sonu ve ara dönem finansal durum tablosunu, gelir-gider tablosunu ve yıl sonu faaliyet raporunu Genel Kurul daveti ile birlikte üyelerine ve Bankaya gönderir.”

“10) Birliğe ödenmesi gereken masraf iştirak payları ve aidatlar belirlenen süre içinde ödenmediği takdirde, Birlik tarafından cebri icra yoluyla tahsil olunur. Birlik masraf iştirak paylarının ve aidatların ödenmesine dair kararlar, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 68 inci maddesine göre yazılı resmi belge niteliğindedir.”

MADDE 6– Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Exit mobile version