Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Yurt Dışında Kontrol Edilen Girişim İstatistikleri – 2021

Yurt Dışında Kontrol Edilen Girişim İstatistikleri – 2021

 

—————————-
AÇIKLAMALAR

Yurt Dışında Kontrol Edilen Girişim İstatistikleri, Türkiye’de yerleşik girişimlerin kontrol ettikleri yurt dışında yerleşik girişimlere ait bilgileri içeren istatistiktir.

Kontrol: Gerektiğinde uygun yöneticileri seçerek girişimin genel politikasına karar verebilme gücü olarak tanımlanmaktadır.Yurt Dışında Kontrol Edilen Girişim İstatistiklerinde faaliyet sınıflaması için 31022 sayılı (mükerrer) resmi gazetede yayımlanan İstatistiki Sınıflamalar Yönetmeliği’nde yer alan “Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması (NACE Rev.2)” kullanılmıştır.

Ülke grubu sınıflaması için Avrupa Birliği’nin coğrafi sınıflama kodlarına uygun olarak üretilen ulusal coğrafi sınıflama kullanılmıştır.

Haber bültenindeki ana faaliyet grupları NACE Rev.2’ye göre aşağıdaki gibi oluşturulmuştur:

Sanayi: Madencilik ve taş ocakçılığı (B), imalat (C), elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı (D) ile su temini, kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri (E).

Ticaret: Toptan ve perakende ticaret, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı faaliyetleri (G).

İnşaat: İnşaat (F).

Hizmet: Ulaştırma ve depolama (H), konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri (I), bilgi ve iletişim (J), finans ve sigorta faaliyetleri (K), gayrimenkul faaliyetleri (L), mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler (M), idari ve destek hizmet faaliyetleri (N), eğitim (P), insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri (Q), kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor faaliyetleri (R) ile diğer hizmet faaliyetleri (S).

Kaynak: TÜİK

Exit mobile version