Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Mükellefiyeti Başka İlde, Fabrika/Tesis/İşletmesi Deprem Bölgesinde Olan Mükelleflere Duyuru!

Mükellefiyeti başka ilde, fabrika/tesis/işletmesi deprem bölgesinde olan mükelleflere duyuru!

Bilindiği gibi, deprem bölgesindeki mükellefler mücbir sebep kapsamına alındı. Ancak, mükellefiyet kaydı başka ilde, üretim faaliyetinin yürütüldüğü fabrika/tesis/işletmesi deprem bölgesinde olan mükelleflerin “mücbir sebep” kapsamına alınabilmeleri için ivedi olarak bağlı bulundukları vergi dairelerinden “özelge” talep etmeleri gerekmektedir. İlgili mükelleflere ve mali müşavirlere duyurulur.

www.alomaliye.com/Yayın Kurulu

Mükteza Talep Dilekçe Örneği:

İstanbul ………….. Vergi Dairesinin ………………………. No.lu mükellefiyiz. Merkez ve idari adresi ……………………….. İSTANBUL’da, üretim faaliyetinin yürütüldüğü fabrika/tesis/işletmemiz ise …………………….… MALATYA adresindedir. Kahramanmaraş merkezli depremde, mücbir sebep kapsamındaki Malatya ilindeki tesisimiz de hasar görmüş bulunmaktadır. İlgili tesisimiz, üretim ve satışımızın %.. sını karşılamakta olup, tesiste (..) çalışanımız bulunmaktadır.

Şirketimizin (mükellefiyetimizin) mücbir sebep kapsamına olup olmadığı konusunda tereddüdümüz hasıl olmuştur. Mücbir sebep kapsamında olup olmadığımızın tarafımıza bildirilmesi için gereğini arz ederiz.

Exit mobile version