Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Pakistan İle Ticaretimizi Artıracağız

Pakistan İle Ticaretimizi Artıracağız

Bakan Tüfenkci, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli düzeyde olmadığını vurgulayarak, “Ülkelerimiz arasında en yüksek ticaret hacmine 2011 yılında 1,1 milyar dolar ile ulaşmışız. Maalesef bu rakam daha sonra düşme eğiliminde. Ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilerin ülkelerimiz arasındaki samimi kardeşlikle daha da artacağına, artması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı ve Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammed Pervez Malik ile çoğunluğu Pakistan Parlamentosundaki milletvekillerinden oluşan heyeti kabul etti.

Ticaret Hacmimiz Artmalı

Bakan Tüfenkci, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli düzeyde olmadığını, ticareti ve kapasiteyi artırmak amacıyla çalışma yapılmasının gerekli olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ülkelerimiz arasında en yüksek ticaret hacmine 2011 yılında 1,1 milyar dolar ile ulaşmışız. Maalesef bu rakam daha sonra düşme eğiliminde: 2014 yılında 695 milyon dolar olan dış ticaret hacmimiz; 2015 yılında 600 milyon dolar, 2016 yılında 610 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilerin ülkelerimiz arasındaki samimi kardeşlikle daha da artacağına, artması gerektiğine inanıyorum. Pakistan’daki Türk şirketlerinin yatırımları gün geçtikçe artmaktadır.  2016 yılı sonuna kadar Türk müteahhitler, toplam değeri 3,2 milyar dolar tutarında 50 proje gerçekleştirmişlerdir. Türkiye’de 100’den fazla Pakistan sermayeli firma bulunmaktadır. Bu kapsamda, Pakistan makamlarının Türk girişimcilere Pakistan’daki yatırımlarında verdiği değerli desteklerini memnuniyetle müşahede etmekteyiz.”

Exit mobile version