Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Sermaye Piyasası Beklenti Anketi Ağustos 2017

Sermaye Piyasası Beklenti Anketi Ağustos 2017

Yüz on sekiz yönetici tarafından yanıtlanan 2017 yılı Ağustos ayı anketine ilişkin soru bazında değerlendirmeler aşağıda verilmektedir.

Gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların %77’si önümüzdeki ay, %52’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, önümüzdeki bir yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı %47 olarak gerçekleşmiştir.

Katılımcıların %69’ü ABD dolarına ilişkin olarak önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve bir yıl artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %49 ve %62 olarak gerçekleşmiştir.

Euro’ya ilişkin olarak katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay artış bekleyen katılımcıların oranı %51, önümüzdeki bir yıl artış bekleyen katılımcıların oranı ise %64’e ulaşmıştır.

Katılımcıların %61’i önümüzdeki ay ve %47’si önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı %49 olarak gerçekleşmiştir.

BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %68’i önümüzdeki ay, %47’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı %53 olarak gerçekleşmiştir.

Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %75’i önümüzdeki bir ay, %64’ü önümüzdeki altı ay, %42’si önümüzdeki bir yıl için değişim beklememektedir.

Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak katılımcıların %58’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönem için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %54 ve %61 olarak gerçekleşmiştir.

Katılımcıların %64’ü önümüzdeki ay, %55’i önümüzdeki altı ay yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak önemli bir değişim beklememektedir, önümüzdeki bir yıl için artış beklentisine sahip katılımcıların oranı ise %40 olarak gerçekleşmiştir.

Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcıların %64’ü önümüzdeki ay, %47’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, bir yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %54 olarak gerçekleşmiştir.

Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Kaynak: SPK

Exit mobile version