Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Ticaret Heyeti İsrail’de

Ticaret Heyeti İsrail’de

Ekonomi Bakanlığının koordinasyonu ve Meclisimizin organizasyonuyla düzenlenen İsrail Ticaret Heyeti, 120 kişilik bir katılımla Tel-Aviv’de başladı.

Türkiye’nin önde gelen firmalarının katıldığı heyette, ikili görüşmeler öncesinde çalışma kahvaltısı yapıldı. İki ülkenin ticari ilişkilerini büyütmek için yapılan ve son derece olumlu geçen görüşmelerde yeni iş fırsatları oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.

Heyette ağırlıklı olarak Gıda, Çelik, Otomotiv ve Yedek Parçaları, Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri, Tekstil ve Hazır Giyim sektöründen firmalarımız yer alırken heyet süresince İsrail’in önemli teknoloji ve inovasyon merkezleri de ziyaret edilecek. Heyet programı yarın da devam edecek.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi İsrail delegasyonuna katılımcılarımızı tanıtırken iki ülkenin birbirine benzediğini ve artık ticari ilişkilerin normalleşme sürecinden tamamen normalleşmeye vardığının altını çizdi.

TC Tel Aviv Büyükelçisi Mustafa Ökem ve İsrail Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ohet Cohe de konuşmalarında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kaynak: TİM

Exit mobile version