Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Marka Türkiye 2017

Marka Türkiye 2017

Duyuru

Markalaşmak topyekûn bir harekettir. Dünya ile yarışmak için öncelikle ülke olarak marka olmanız gerekir. Tıpkı TİM’in Turkey Discover the Potential atılımının hedeflediği gibi. Türkiye ve Marka kelimelerinin birleşiminde herhangi bir eklemeye ihtiyaç yoktur.

Markalaşma yolunda Türkiye’ye ilham verecek şey, bizzat bu ülkenin içindedir. Kültürel mirası, çok sesliliği, yükselen ekonomisi ve genç nüfusuyla Türkiye’nin global marka evreni ile kendine özgü bir şekilde buluşma zamanı geldi. Dünyayı kesiştiren Türkiye’den, bu topraklara özgü bir marka buluşması.

Türkiye’nin dünyaya ve tüm insanlığa kattığı değeri katlayan bir ülke olma sürecindeki büyük ve güçlü yürüyüşüne katkıda bulunmak için yola çıktık.

2023 hedeflerimiz bu sözümüzün ilk durağı.

Hedeflerini gerçekleştirmek isteyenler hedeflerinin büyüklüğüne göre değil hedeflerine ulaşmak için kurdukları stratejilere göre ayrışırlar.

Hedeflerimize ulaşmak için kurduğumuz strateji belgesi bize ne yapacağımızı söylemekte: Araştırmak, geliştirmek, tasarlamak ve üretmek. Her daim inovatif olmak ve küresel seviyede markalaşmak.

Peki biz neden bunca başarılı marka konferansı varken bir yenisini yapma gereği ve ihtiyacı duyuyoruz?

Biz ihracat ailesi olarak yıllardır  faaliyetlerimizi sürdürürken kendimizi dönüştürmeye ve dönüşüm için paydaşlarımıza ilham vermeye önem veriyoruz. Dönüşüme güç katacak kavramlara yatırım yapıyoruz. markalaşma da bu kavramların başında geliyor.

Yalnızca bilmek, değişim için yeterli değildir ve hiçbir zaman yeterli olmamıştır. Bu çerçevede de Marka meselesi yalnızca bilgi meselesi değildir. Marka meselesi, aynı zamanda bir kültüre sahip olma ve o kültürü devam ettirmekle ilgilidir.

Biz ihracatın tüm paydaşları arasında bir Marka kültürü yaratmak istiyoruz.

Türkiye’yi, Türkiye’nin markalarını, marka olmaya aday ürünlerini ve şirketlerini dünyaya nasıl anlatırız, dünyada nasıl markalaşırız, anlattıklarımızın sonuçlarını nasıl ölçeriz konularını ihracatçılarımızla ve konunun uzmanları ile paylaşmak ve bu yönde bir ortak akıl geliştirmek istiyoruz.

Diğer marka etkinliklerinden farkımız ise, bizim önemli bir kesişme noktası olmamız ve paydaşların tamamını aynı platfromda bir araya getirebilme gayretimizdir. Tüm faaliyet ve hizmetlerimizde olduğu gibi, MARKA TÜRKİYE konferansında da, başta Ekonomi Bakanlığımız olmak üzere, devletimiz bizim en büyük paydaşımız ve destekçimizdir.

Türkiye Markası’nı uzman isimler eşliğinde detaylı olarak ele almak ve Türk firmalarının markalaşma yolunda atacağı adımları hızlandırmak amacıyla 25-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde buluşuyoruz.

Etkinlik programı ve kayıt için tıklayınız

Kaynak: TİM

Exit mobile version