Ankara Büyükşehir Belediyesi İle OSB’ler Arasında Protokol
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara’daki OSB’lerde 2002 yılına kadar üretime geçirilen parsel sayısının 5 bin 875 olmasına karşın, bu sayının 2003-2016 yıllarında 5 bin 285 olarak gerçekleştiğini belirterek, “Bu rakam, AK Parti dönemlerinde OSB’lerin nasıl canlılık kazandığını, bu canlılık sayesinde sanayi üretiminin nasıl arttığını açıkça ortaya koyuyor.” dedi.
Özlü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Ankara’daki OSB’lerin bazı altyapı ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanmasına karşılık OSB’lerin istihdamı artırmasına yönelik protokolün imza töreninde konuştu.
Ankara’nın artık sanayi şehri ve önemli bir üretim ve ihracat merkezi olduğunu dile getiren Özlü, “Bugün Ankara’nın bir sanayi şehri kimliği kazanmasında OSB’lerimizin çok önemli bir rolü bulunuyor. Ankara’daki OSB’lerde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 5 bin 875 idi. 2003-2016 yıllarında ise 5 bin 285 parselde daha üretime geçildi. Bu rakam, AK Parti dönemlerinde OSB’lerin nasıl canlılık kazandığını, bu canlılık sayesinde sanayi üretiminin nasıl arttığını açıkça ortaya koyuyor.” diye konuştu.
“OSB’lerde daha fazla üretim yapılacak”
OSB’lerin ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Özlü, Bakanlığın söz konusu altyapı projelerini gerçekleştirecek olan OSB yönetimlerine çok uygun şartlarda kredi sağladığını hatırlattı.
Altyapı yatırımlarının planlanması noktasında OSB’lere destek olunması gerektiğini belirten Özlü, “Bu noktada, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alması, OSB’lerimiz için büyük bir değer taşıyor. Altyapı imkanları iyileşen OSB’lerimizde inşallah çok daha fazla yatırım ve üretim yapıldığına şahit olacağız.” ifadelerini kullandı.
Belediyelerin görevinin yol, altyapı park ve bahçe hizmetleri ile sınırlı olmadığını dile getiren Özlü, belediyelerin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında da doğrudan bir rol üstlenmeleri gerektiğinin altını çizdi.
Bakanlık olarak, yerel yönetimlerle iş birliği içinde hareket etmeyi çok önemsediklerini kaydeden Özlü, Bakanlığın hedefleriyle yerel yönetimlerin hedeflerinin çakıştığı birçok alan bulunduğunu söyledi.
Belediyelerin, hizmetlerinde teknolojiyi yoğun bir şekilde kullanmalarının önemine işaret eden Özlü, “Onlar teknolojiyi kullandıkça, özellikle genç firmalarımız için önemli iş alanları oluşuyor. Bilhassa akıllı-şehir kavramına ağırlık vermemiz ve bunu yerli sanayimizi, özellikle de bilişim sektörünü güçlendirecek bir şekilde kurgulamamız önem taşıyor.” dedi.
Özlü, belediyelerin yaptıkları alımlarda yerli ürünleri tercih etmelerini ve böylece milli sanayiye katkı yapmalarını çok önemsediklerini anlatarak, “Bu konuda, yerli ürünler lehine yüzde 15’e kadar fiyat avantajı olduğunu da hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.