Teknolojik Ürün Yatırım Destek Kefalet Protokolü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Kefalet Protokolü ile ön avans alma ve teminat mektubu verme noktasında Kredi Garanti Fonu (KGF) AŞ’nin garantör olarak bulunmasının, sistemin akışını kolaylaştıracağını ve rahatlatacağını ifade etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KGF AŞ arasında, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Kefalet Protokolü imzalandı.
Söz konusu protokolün, Türk ekonomisi için hayırlı olması temenni eden Özlü, ön avans alma ve teminat mektubu verme noktasında, KGF’nin garantör olarak bulunmasının sistemin akışını kolaylaştıracağına ve rahatlatacağına işaret etti. Bakan Özlü, KOBİ’lerin, yeni girişimcilerin ve teknolojik çalışmalar yapan küçük şirketlerin desteklenmesinin, bakanlığın ana alanlarından biri olduğunu ve bunu çok önemsediklerini söyledi.
“Kefalet limiti 1 milyon lira”
KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli de Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında, öncelikli teknoloji alanlarında yer alan Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürünleri ticarileştirmek, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük etmek ve Türkiye’de yerleşik işletmelerin yapacakları yatırımları desteklemek üzere proje sahibi KOBİ’lere yapılan geri ödemesiz destek ön ödemelerinin, KGF kefaletiyle teminatlandırılacağını bildirdi.
Gergerli, KOBİ’lerin söz konusu destek için “www.kgf.com.tr” adresinden başvuru yapabileceklerini belirterek, “Bir firma lehine KGF tarafından verilecek kefalet limiti, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında bakanlık tarafından uygunluk verilen geri ödemesiz destek ön ödeme tutarını geçmemek üzere azami 1 milyon lira ile sınırlı olacak. Firma 1 milyon lira ile sınırlı olmak üzere, program kapsamındaki birden çok geri ödemesiz destek ön ödemesi için KGF’ye kefalet başvurusunda bulunabilecek.” dedi.