İŞKUR ve KOSGEB Arasındaki Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü
Üretimin artırılarak yeni istihdam alanlarının çoğaltılması için İŞKUR ve KOSGEB mevcut işbirliğini artırarak girişimcilere eğitim desteğini daha etkin vermeye başladı.
Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve yeni iş alanlarının artırılması ile daha etkin şekilde işsizlikle mücadele etmek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasındaki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü, gelişen ihtiyaçlar ve mevzuat değişiklikleri dikkate alınarak yenilendi.
1 Eylül 2016 tarihinde imzalanan Protokol ile, istihdamın artırılması ve geliştirilmesi ile işsizliğin azaltılması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla uygulamalı girişimcilik eğitim programlarının düzenlenmesi ve bu eğitimlerden mezun girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.
İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, Protokol imzalanması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, İŞKUR tarafından 2009 yılından itibaren uygulanan girişimcilik eğitimlerinin KOSGEB ile işbirliği içinde düzenlenmekte olduğunu ve eğitimi başarı ile bitirenlere KOSGEB yeni girişimci desteğine başvuru yapmaları için gerekli olan KOSGEB sertifikalarının verildiğini ifade ederek “Yeni iş alanlarının sayısının artırılması için bu ülkenin girişimci ruhunu harekete geçirmek gerekiyor. Bu millet darbelere karşı durduğu gibi ekonomik kalkınmasını ve üretim artışını da kendi içindeki cevheri keşfederek ve devlet olarak elinden tutacağı genç girişimcilerin çabalarıyla yapacaktır” dedi.
İŞKUR tarafından düzenlenen ve bu zamana kadar 209 bin kişinin faydalandığı ücretsiz bu eğitimlere 18 yaşını tamamlamış herkes katılabilmektedir. İşsiz olan katılımcılara günlük 20 TL zaruri gider ödenen bu programlara katılmak için en yakın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine başvuru yapılması yeterli olacaktır.