Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

WAPES Uzun Dönemli Strateji Grubu Toplantısı

“WAPES Uzun Dönemli Strateji Grubu Toplantısı” WAPES üyesi ülkelerden gelen katılımcılarla dünya işgücü piyasaları ile kamu istihdam kurumlarının geleceğini görüşmek amacıyla İsviçre’nin başkenti Bern’de gerçekleştirildi.

WAPES üyesi ülkelerin uzman ve yönetici gruplarıyla görüş alışverişi yapılarak gerçekleştirilen toplantıda dünya işgücü piyasalarının 10 yılda geçireceği olası değişimler, gelecekte kamu istihdam kurumlarının rol ve hedefleri ile bu hedeflere ulaşmada Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nin (WAPES) katkıları görüşüldü.

Üç kez toplanması planlanan WAPES Uzun Dönemli Strateji Grubunun ilk toplantısı şubat ayında uzman düzeyinde gerçekleştirilerek toplantı sonunda hazırlanan rapor grup üyelerine sunuldu. İsviçre’nin başkenti Bern’de gerçekleştirilen ikinci toplantıda ise yöneticiler eşliğinde kurumsal görüşler dile getirildi. Kamu istihdam kurumlarının işgücü piyasasında öncü ve düzenleyici rolüne vurgu yapılan toplantıda, bu rolleri üstlenirken şeffaf, kolay ulaşılabilir, sürdürülebilir, eşitlikçi ve profesyonel anlayışla hareket edilmesi gerektiği ortaya konuldu. Ayrıca bu hedefler doğrultusunda WAPES’e tayin edilen görevler ve beklentiler; bilgi ve deneyimleri aktarmada iyi bir ağ olması, üçüncü taraflarla iyi ilişkiler kurarak dünyayı takip etmesi ve yaratıcı metotlarla etkinliklerini zenginleştirmesi olarak sıralandı.

Kaynak: İŞKUR

Exit mobile version