KOSEGEB’in iki ana başlıkta çağrıya çıktığı KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı bilgilendirme toplantısı OTDÜ Teknokentte yapıldı.
Çok sayıda sanayici ve KOBİ’nin katıldığı toplantıda konuşma yapan KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç, “KOSGEB 1990 yılında KOBİ’lere ve girişimcilere destek olmak amacıyla kurulmuş, Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşudur. 1990 yılından 2009’a kadar sadece imalat sanayi sektörünü destek konusunda hizmet vermiş ve 2009 yılında yapılan kanun değişikliğiyle birlikte ticaret ve hizmet sektörü de KOSGEB’in faaliyet alanında yer almıştır. Daha önce hedef kitlesi 400 bin olan KOSGEB’in günümüzde ulaştığı hedef kitle 3 milyonu bulmuştur. Geçmiş yıllarda KOSGEB’in toplamda 30 müdürlüğü bulunurken, bugün ise KOSGEB 81 ilin tamamında 88 müdürlük olarak siz sanayicilerimize, ticaret ve hizmet sektöründe yer alan KOBİ ve Girişimcilere hizmetlerini sürdürmektedir.”dedi.
– Artık mazeret üretme zamanı değil, iş yapma KOBİ’lere destek verme zamanıdır.
KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Karakoç konuşmasında KOSGEB olarak destek programlarını yenilediklerini, destek oranlarını ve destek limitlerini artırdıklarını söyledi. Karakoç, ”Hükümetimizin bize çok ciddi bir kaynak artırımı oldu. Destek bütçesi olarak değerlendirdiğimiz zaman geçmiş yıllardaki desteklerin 3 katına varan bir artışla toplamda yaklaşık 1 milyar TL’ye yakın bir destek bütçesi ayrıldı. Bu anlamda Başta sanayicilerimiz olmak üzere KOBİ’lere karşı KOSGEB’in üzerindeki yük ve sorumluluk artmıştır. Artık mazeret üretme zamanı değil, iş yapma KOBİ’lere destek verme zamanıdır.” dedi.
– Başvurularınızı son güne bırakmayın!
Son başvuru tarihi 6 Mayıs olan KOBİGEL ile birlikte çağrı esaslı bir destek dönemini başlattıklarını anlatan Karakoç, ”Bu destek çağrısında imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmelerimiz için orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet bulunan işletmelerimize destek çağrısına çıktık. Başvurular 1 Nisan ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.” ifadelerini kullandı.
Başkan Yardımcısı Karakoç ayrıca, proje sahiplerinin sistemde yaşanabilecek yığılmaları göz önünde bulundurmalarını ve bu sebepten dolayı bir mağduriyet yaşamamaları noktasında hatırlatmada bulunarak proje teslimatlarının son güne kalmaması için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
– En tepeden en aşağıya tüm çalışanlarımızla müjdeleyiciyiz, kolaylaştırıcıyız!
KOSGEB Başkan yardımcısı Ahmet Karakoç; “KOSGEB olarak en tepeden en aşağıya tüm çalışanlarımızla müjdeleyiciyiz, kolaylaştırıcıyız. Bürokrasiye boğulmadan KOBİ ve Girişimcilerimizin işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve kolaylaştırıcı olma yönünde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”dedi.
-Genel Destek Programı Limitlerini de Artırdık…
Başkan Yardımcısı Karakoç, Son yapılan icra kurulundaki değişikliklerle birlikte Genel Destek Programı’nın 270 bin olan tutarının %74 artarak 470 bin seviyesine geldiğini söyledi. KOBİ’lerin Genel Destek Programlarının tüm kalemlerinden faydalanmaları halinde 470 bin lira destek alabileceğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Karakoç, bu konuda KOSGEB olarak en çok verdiğimiz destek nitelikli eleman desteği olmuştur. Yapılan değişiklikle birlikte 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları da nitelikli eleman statüsünde yerini aldığını belirtti.