Türkiye İş Kurumu (İŞKUR); Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Filli Boya işbirliğiyle Türkiye’deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla “Kadın Boyacı Ustalar” projesini hayata geçiriyor. İlk etapta 15 ilde başlayacak eğitimlere, 20-50 yaş aralığında, iş arayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabilecek. Proje ile 2016 sonuna kadar 300’e yakın kadın ustanın Mesleki Yeterlilik Sertifikası alıp iş hayatına kazandırılması planlanıyor.
Türkiye’de kadınların mesleki gelişimlerine katkı yaparak iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan Kadın Boyacı Ustalar projesi kapsamında, iş arayan kadınların boya ustası olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje ile kadınların meslek sahibi olmalarının yanı sıra kendilerine olan güvenlerinin desteklenmesi ve geleceğe umutla bakmalarının sağlanması da amaçlanıyor.
Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar boya ustası olarak mesleğe başlayacak
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Filli Boya işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Kadın Usta olmak isteyen adaylar, projenin başlangıç ayağını oluşturan 15 ildeki İŞKUR İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezine başvuru yapabilir. Yine aynı illerde oluşturulacak merkezlerde, kadın adaylar detaylı eğitimlerden geçirilerek boya yapımının inceliklerini öğrenecek. Eğitimlerin akabinde yapılacak sınavda başarılı olanlar MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklar. Zira Mayıs 2016’da MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar artık usta olarak çalışamayacaklar.
Proje kapsamında 2016 yılında 200 – 300 arası kadın ustaya MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesi planlanıyor. Bu belgeyi alan kadın ustalar, Filli Boya’nın ustalara yönelik hazırladığı, “Filli Ustalar” sistemine de üyelik hakkı kazanacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadın ustalar, yaşam alanlarını renklendirmek üzere donanımlı olarak yeni mesleklerine başlayabilecekler.
Boya ustası olmak isteyen kadınlar İŞKUR üzerinden başvuru yapabilir
Kadın Boyacı Ustalar projesi kapsamında eğitimler ilk etapta Denizli, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ ve Van’da verilecek. Nisan’da başlaması planlanan ve her ilde farklı zamanlarda düzenlenecek ücretsiz eğitimlere, 15 ilde toplam 250 civarında kadın katılacak. Beş gün sürecek eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutulacak.
İlerleyen dönemde tüm Türkiye’yi kapsaması planlanan projeye dahil olmak isteyen 20- 50 yaş arası kadınlar; İŞKUR üzerinden boya uygulama eğitimlerine katılım için başvurabilecek. Kurumumuza kayıt yaptırın danışmanınız size yardımcı olsun. Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için İl Müdürlüğümüze/Hizmet Merkezimize başvurabilirsiniz.