Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Uluslararası Emniyet Yönetimi Kodunun Türk Bayraklı Gemilere ve İşletmecilerine Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

30 Ekim 2013 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28806

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:

 

MADDE 1 – 27/10/2009 tarihli ve 27389 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Uluslararası Emniyet Yönetimi Kodunun Türk Bayraklı Gemilere ve İşletmecilerine Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 27 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Sorumluluk, kurallar ve idari yaptırımlar

MADDE 27 – (1) İdare, Kod hükümlerinin uygulanmasından sorumludur. İdare, yetkilendirilmiş kuruluşlara,İdare adına Kodun uygunluğunun denetlenmesi ve Kod belgelerinin düzenlenmesi yetkisini devredebilir. İdare, her durumda, Kod hükümlerinin usule uygun olarak uygulandığını tespit etmek için yetkilendirilmiş kuruluşlar ile birlikte veya kendi başına denetimler yapar.

(2) Gemilerin denetimlerinde, mevzuatı gereği yapılması gereken eğitimlerin, tatbikatların ve acil durum koordinasyon veya hazırlıklarının uygun şekilde yapılmadığının; cetvel, plan, kayıt ve jurnallerinin mevcut olmadığının, bilgi veya kayıtları doldurulmadığının veya gerçeğe aykırı şekilde doldurulduğunun belirlenmesi halinde, Türk bayraklı geminin kaptanına 1.000 TL; belirtilen aykırılıklarda ihmal veya sorumluluğu bulunan şirket ilgilisine 5000 TL idarî para cezasıverilir. Geminin belirtilen eksiklikleri giderilinceye kadar seferine izin verilmez.

(3) Uluslararası sefer yapan gemileri işleten ve mevzuatı gereği İdare tarafından veya İdare adına denetimden geçirilen ve belgelendirilen şirketler, belgelerin geçerlik süresi içerisinde belgede belirtilen durumlarına uygun bulundurulur.Şirkette, belgenin geçerliğini etkileyen bir hususun tespit edilmesi durumunda şirket ilgilisi durumu İdareye ve varsa belgeyi düzenleyen kuruluşa derhal rapor eder. Rapor edilmemesi veya şirkette rapor edilmeyen uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda şirkete, 5.000 TL’den 50.000 TL’ye kadar idarî para cezası verilir ve şirketin ilgili belgeleri askıya alınır. Durum düzeltilene kadar şirketin gemi işletmesine müsaade edilmez.

(4) Bu Yönetmelik ile düzenlenen idarî yaptırım kararları, İdarenin merkez teşkilatında Genel Müdürlükler, taşra teşkilatında Liman Başkanlıklarınca verilir.

(5) Bu Yönetmelik ile düzenlenmiş idarî para cezaları tahsil edilmeden, yeniden denetim ve belgelendirme yapılmaz, verilmiş tedbir kararları kaldırılmaz.

(6)  İdari yaptırımların uygulanmasına ilişkin diğer hususlarda 5326 sayılı Kabahatler Kanununda yer alan esaslar dikkate alınır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütür.

Exit mobile version