Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

21 Eylül 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26296

Başbakanlıktan:

MADDE 1 – 9/3/2005 tarihli ve 25750 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) Harcamaları TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen araştırma projesi kapsamında, TÜBİTAK tarafından satın alma işlemleri yurt içinden yapılan taşınırlara ilişkin fatura ve diğer belgeler, vakıf üniversiteleri dâhil, projenin yürütüldüğü kurum adına düzenlenir ve taşınırlar kurumun ayniyatına kaydedilir. TÜBİTAK tarafından satın alma işlemleri yurtdışından yapılan taşınırlara ilişkin fatura ve diğer belgeler ise TÜBİTAK adına düzenlenir, TÜBİTAK ayniyatına kaydedilir ve bulundukları kamu idarelerine, vakıf üniversiteleri dâhil, bedelsiz olarak devredilir. Harcamaları projenin yürütüldüğü kurum veya kuruluş tarafından gerçekleştirilen projelerde ise konuya ilişkin TÜBİTAK mevzuatı uygulanır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Hızlı destek programı, güdümlü projeler, uluslararası projeler ile patent teşvikleri

             MADDE 18 – Hızlı destek programı projeleri, güdümlü projeler, uluslar arası projeler ile verilecek patent teşvikleri Bilim Kurulu tarafından kabul edilecek esaslar çerçevesinde yürütülür. Esaslarında hüküm bulunmayan hallerde bu Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Bilim Kurulu yeni program başlatmaya, mevcut programları değiştirmeye, kaldırmaya ve/veya birleştirmeye yetkili olup, bu durumda projelerin çağrı, başvuru, değerlendirme, kabul, izleme ve sonuçlandırma usul ve kuralları Bilim Kurulunca belirlenir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini TÜBİTAK Başkanı yürütür.

Exit mobile version